fredag 24 juni 2011

Valpmysigt och trolska tider

        Är det han?                                                 Eller någon av dessa två?

Nu kommer de första bilderna på underverken från Stockholmstrakten. Ett av dessa underverk skall flytta hem till oss och bli Tulos lillebror Tenor.  Och har vi tur, tycker han så småningom att sökträning är helt ok, då är lyckan fullständig.

Valparna bor fortfarande kvar i modershemmet och flyttar ner till Kroka först om några veckor. Så jag får följa dem genom en speciell valpblogg som Izzis matte Carro har lagt upp. Tack underbara människa för det du gör för våra hundar! 

Midsommaraftonen hos oss är mycket traditionell. Vi har knytkalas och våra gäster kommer gärna på cykel. Maten får gärna ta några timmar och allt är så himla gott när man bidrar med lite var. Ofta är det någon som provat  ett nytt recept.


Nytt för i år var midsommardansen vid en sommarservering i närheten, Skogshyddan, alldeles nere vid sjön. Ett mycket populärt ställe, som väldigt många av er redan känner till. Förutom kafé och bad finns en minigolfbana, modell lite svårare. Där brukar min man bli utmanad, dels för att han faktiskt är bra på bangolf, men också för att han gärna skryter om det och blir då ofta utmanad.


 


I år hittade lilla Alicia, 5 år, några kompisar direkt, och därmed var dansen med mormor inaktuell. Jag fick i alla fall några bilder på dem när de dansade förbi.






 
    



Hennes lillebror Elliot hade fullt upp med att knyta upp sandaler och skor för de som passerade:

























I hundvärlden händer mycket – mest tråkiga saker just nu, fast jag håller modet uppe och arbetar med det jag åtagit mig.

SM-dekalerna är tryckta och jättesnygga. Tryckeriet hade två varianter och tryckte tyvärr fel, så nu har vi också två varianter av bildekal, men det var jättebra, eftersom några i ledningensgruppen föredrog just den varianten. Nu kan många få välja.

Alla ni som väljer att åka till årets SM i Värnamo, kommer att känna igen oss skaraborgare där. Vi har limegröna pikétröjer med käckt tryck på ryggen. Tveka inte att hejda oss och fråga om det är något ni undrar över.

I slutet av augusti kommer det att bli en stor hunddag på Äventyrslandet i Götene med work shops. Förutom jag själv och några medarbetare kommer Fredrik Steen, TV4-kändisen, Håkan Ekesbo (Tulos veterinär) skall prata djursjukvård och presentera sig och sin nya veterinärklinik. Två tjejer från talang, Michaela Neiglick och Agnes Mohlin
kommer och dansar med sina hundar och brukshundklubben visar upp sin breda verksamhet, alltifrån tjänstehundar till rallylydnad. Boka gärna upp söndagen den 28 augusti och kom dit. Fri entré om du tar med hunden. Det gillar vi!

Ni som brukar hänga på Facebook skall vänta lite med att ansluta er till en grupp som kallar sig SM 2012. Det är inte vårt SM i Axvall utan förmodligen lydnad/agility i Borlänge. Vi kommer att lägga upp en Facebookgrupp så snart vår logga får bli offentlig och det är den först när årets SM dragit i gång. Så invänta den, om det är just Axvalls-SM ni vill vara anslutna till.

Ha en fortsatt underbar sommar allihopa!

2 kommentarer:

  1. Skall bli sååå roligt att få se den lille Tenor växa upp och jag ser fram emot att leka med den lille i skogen ;-)

    SvaraRadera
  2. Svårt att välja bland de godingarna! Det ska bli spännande att följa vilken som blir Tenor.

    Haha, Ellioten vet hur han ska roa sig på midsommar.

    SvaraRadera