torsdag 30 augusti 2012

Efterdyningar

Skrivarlusten har kommit tillbaka efter sommaren. Det hände mycket oförutsett denna sommar. Tenor drabbades av oförklarlig utslagning och SM i Bruks & IPO försvann som vind över slätten. Hann inte riktigt med.

Allt började med att vi välkomnade Aaron på Landvetters flygplats den 2 augusti. Detta måste vi väl ändå inse som den största händelsen under 2012. Efter fyra års väntan fick äntligen Anders och Emilie sin son.
Aaron Jonatan Johansson

I dag står han i centrum för det mesta som händer i familjen.

Direkt efter mottagandet fortsatte jag och hundarna till Louise, för att få ledsagning till höftledsröntgen av Tenor vid Husdjurshälsan i Göteborg dan därpå. Detta såg mycket bra ut  och när resultatet kom, visade det sig att hans hade perfekta höftleder och armbågar, HD grad A ED 0, för er som förstår. :D

Därefter var det dags att resa norrut mot det årliga Krokalägret, som i år var förlagt till Sala och Ösby naturbruksgymnasium. Vi reste upp redan på lördagen för att förbereda alla sökrutorna och rekognosera i de stora skogarna. Här fanns hur mycket träningsmark som helst, så ingen kunde verkligen klaga på något.

I år var också rekord i antalet deltagande hundar, över 80, vilket krävde en organisation i sig, men vi klarade det också.

Redan första dagen i Ösby visade Tenor sig bli väldigt trött och han fick eksem i höger trampdyna. Tillståndet försämrades efterhand och på tisdgen fick jag uppsöka veterinär i Sala. Denne trodde stenhårt på analsäcksinflammation och tömde desamma. Ingen förbättring, så på onsdagsmorgonen ringde vi Skara Djursjukhus och åkte dit i ilfart med husvagn på släp. Tog fyra timmar och när hunden lämnades in hade han närmare 41 graders feber och jag måste erkänna att jag inte trodde vi skulle klara honom.

Tenor blev inlagd med dropp och febernedsättande mediciner medan massor av prover togs. De första visade ingenting mer än kraftig höjning av vita blodkroppar, vilket är naturligt. Under veckan kom ett provsvar med diffust positivt värde på borrelia. När veterinären ringde och trodde hunden var jättesjuk, hade han själv tillfrisknat fullt ut och behövde ingen medicin. Så detta prov kommer att tas om, om och när han blir sjuk igen i framtiden.

Under veckan som följde växte sedan en böld upp på halsen, som till slut blev lika stor som en mindre fotboll. Penicillin sattes in och detta fick blir slutet på en orolig period. Idag är hunden frisk och jag börjar så smått träna och anmäla till tävlingar.

Men samtidigt som allt detta händer och avslutas, startar årets SM för bruks & IPO-hundar i Skaraborg. Ett evenemang som planerats under två år och där jag själv suttit i ledningsgruppen. Tur att allt var så väl förberett, så det kändes nästa lite lyxigt att sitta där i informationen och ha det mesta under kontroll. Bara sälja lite kataloger och svara i de två telefoner som i och för sig ringde hela tiden. Men alla var glada och snälla och jag tror inte vi fick skäll av någon, förutom en konstig kvinna från Skåne som mot alla odds passerat travbanan på motorvägen och inte såg den!  Hon var lite sur på oss och tyckte vi kunde skyltat bättre....

Nu återstår bara att summera helgen, spara och arkivera alla papper och reportage och glädjas åt att få ha varit med att arrangera ännu ett stort mästerskap.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar