tisdag 28 juni 2011

Blå Stjärnan till Skövde – tack för det!

Blå Stjärnan har gjort sig mycket impopulära här i Skaraborg. Så som de behandlade sin personal före och vid sin konkurs är inte värdigt en stiftelse i djurens tjänst. Att inte den personalen gick i däck är beundransvärt, och det var väl tur det, för nu är snart de flesta tillbaka på sina platser igen.

Det tog några månader innan spåren efter förre ägaren sopats bort och den nya ägaren, Annette Skoog köpt nya instrument, återanställt så mycket personal hon hittade igen plus en massa nya. Dessa månader ägnade Tulo och jag åt att bara överleva. Tulostackarn gick på lavemang i nästan två månader, varje dag, för att inte bli hård i magen. Hans perinealbråck försämrades sakta och snart började det bli akut.

Nu är hunden opererad, såret är läkt och vi väntar bara på att pälsen skall börja växa ut, så att vi kan visa oss bland våra kompisar igen. Nästa sökpass känns inte så avlägset längre. Visserligen har vi en analsäck som inte riktigt kommit igång igen, men den har vi koll på och husveterinären Håkan vet hur man behandlar djur.

Blå Stjärnan chockade oss allihop, när de strax efter konkursen och när det stod klart att Djursjukhuset skulle återuppstå, går ut i en tidningsartikel med bild på tre personer framför Skaras kommunhus, falsk leende och förklarade att man tänkte etablera sig i Skara igen! Med kommunens hjälp letade de lokaler. Hur kan de ens tänka tanken att någon skulle söka hjälp hos dem efter den skada de orsakat hos oss?

Nu blev det också klart, varför deras djurambulans placerats i Skövde. Den var tänkt att transportera patienter från kliniken i Skara för operation i Göteborg. Så det var ingen tillfällighet att de körde sjukhuset i bott, ville bara bli av med viss personal och framför allt hyreskostnader. Man blir allt lite besviken på Skara kommun, som dels var så glad för att Annette Skoog ville driva djursjukhuset vidare och samtidigt satt de och hjälpte Blå Stjärnan hitta nya lokaler i Skara. Tala om att sitta på dubbla stolar. Skäms kommunen!

Som tur var hittade de inte någon lämplig lokal och i dag läser jag i vår systertidning, att Blå Stjärnan vill ha lokal i det nya hus som privata Skövde Hundskola tänker bygga och som skall stå klart nästa år. Tack för att vi slipper dom i Skara, men synd för de småkliniker som öppnat i Skövde. Eller kanske inte, skövdeborna kanske är lika besvikna som vi är över Blå Stjärnans handlande. Skaraborgare minns oförrätter och kan vara ganska långsinta. Åtminstone jag. Jag har människor som jag nog aldrig kommer att förlåta för att de varit falska och behandlat mig illa. I alla fall kommer jag att akta mig noga för att ha något mer med dem att göra.

Valparna växer och den första hiskeliga upplevelsen för dem var nog att lära sig ligga stilla på rygg och få klorna klippta. Bra att de lär sig sådant hos nuvarande matte, vi lär nog få fullt upp med andra aktiviteter. Matglada är de i alla fall, en vecka gammal försöker någon till och med stjäla ur mammans matskål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar