fredag 11 mars 2011

Vårens ankomst

... väntar vi på mest hela tiden. Och vi lär tydligen få vänta ytterligare en tid, innan det är dags att plocka fram lite tunnare kläder och ställa undan vinterkängorna.

Under tiden kan man ju roa sig med att försöka träna sig i form. Och det skulle vi behöva, Tulo och jag. Precis när jag tycker att vi mår bra och skall börja finslipa momenten, händer något oväntat. I veckan var det ett par inflammerade analsäckar som måste tömmas akut. Sådana saker ger man sig inte på själv, utan det fick bli veterinären Elisabeths uppgift. Området runt säckarna var så inflammerat att hunden måste sövas först. Och fastän nedsövd och mattes lugnande ord i ena örat hela tiden, skreks det högljutt under ingreppet. Fy fasen så hemskt det är när man inte kan göra något för sin hund som underlättar lidandet. Och detta var väl bara början. Har man en hund över 10, kommer väl snart krämporna smygande.

Något positivt som hänt i veckan var min uppgift att starta en ungdomsverksamhet på vår klubb.  Förra söndagen samlade jag ett gäng 7–25-åringar och gick igenom förutsättningarna och möjligheterna för dem. Att arbeta med ungdomar är det bästa jag vet. De är så himla glada och har ju inte nästan inga tråkiga erfarenheter i bagaget som hindrar dem från att satsa hårt och förutsättningslöst, så nu har vi en ungdomssektion i Lidköpings brukshundklubb. De börjar med träffar varje söndagseftermiddag med olika teman och fortsätter satsa mot stjärnorna. För dit vill dom alla, och utan att skryta har jag hjälpt några ungdomar dit tidigare.  Några tjejer och killar som fostrats i min förra klubb har tävlat både SM och Nordiska, både bruks, lydnad och agility. Skulle faktiskt vilja presentera dem i någon hundtidning nån gång. Det får jag ha som framtida projekt.

Nästa projekt för mig är tävlingsverksamheten på vår klubb. Där har jag en informationsträff på söndag, så får vi se om det går att göra en insats där också. Det finns många duktiga medhjälpare, så förutsättningar finns. Det är nämligen så att vår klubb ansvarar för uppletandet vid nästa års SM i Axvall. Det blir en utmaning för klubben. Här gäller det att vara kreativ och finna ut några klurigheter som kan skilja svenska eliten åt. Har några idéer, som jag skall lägga fram på söndag.

Förra SM-mötet avhölls för några veckor sedan på en pizzeria i Skövde. Oj, vad mycket vi hann med då. Nu händer det grejer minsann. Denna ledningsgrupp är ett väl sammansatt gäng, där alla bidrar med bra idéer och förslag som går att jobba vidare med. Det känns jättebra.

Jättebra känns det däremot inte med Skaraborgsdistriktets styrelse. Där hölls det årsmöte förra veckan och det var inget bra årsmöte. Valberedningen hade inte lyckats få fram förslag på flera ledamöter i styrelsen, däribland ordförande och vice ordförande. Bakläxa fick de och ett nytt årsmöte kommer att hållas om en månad. Hoppas verkligen någon eller helst flera kloka medlemmar förstår allvaret och vill hjälpa till att leda distriktet, åtminstone över vårt SM. Det vore skämmigt om de inte lyckas lösa detta problem. Vad händer med ett distrikt utan distriktsstyrelse? Inget kul alls.

Avslutar med lite vårblommor som bevis på att vi snart är där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar