tisdag 15 februari 2011

Ny styrelse, nya krafter och nya funderingar

Februari är årsmötenas gyllene tid. Det är då alla nya idéer ploppar upp och alla, och jag menar verkligen alla, skall ta nya tag och ta tag i allt, såväl det tråkiga som allt nytt och underbart kul som bör hända.

I vår klubb är årsmötet avklarat och för mig blev det lite av back flash. Jag klev in i styrelsen som vice ordförande på ett fyllnadsval. Egentligen hade jag inte tänkt mig detta, ansåg att styrelsejobb är en avslutad del i min karriär. Men den styrelse som skulle tillträda visade sig så intressant och full av nya idéer, så jag tackade ja. Och här sitter jag nu, naturligtvis full av nya idéer jag också. Det är svårt att ändra inriktning, är man en kreatör, så är man.

Vår klubb har god ekonomi och många medlemmar, för att vara en medelstor stad i Mellansverige. Det borde borga för att alla våra planer (som säkerligen får omprövas många gånger under resans gång) skall kunna gå att genomföras. Vi skall bland annat bygga en ny inglasad veranda, som också skall kunna användas vid kurser och utbildningar.

Den stora SKK-utställningen, som Skaraborgs Kennelklubb arrangerar varje år i maj, är flyttad från Larv till Lidköpings nya stora tjusiga sportarena och där kommer Lidköpings Brukshundklubb att medverka med personal och därmed också inbringa ett antal pengar, som kan användas till vår nya veranda. Denna utställning har vuxit sig ordentligt stor, så det skall bli jättekul att få medverka där. Planeringen är redan igång. Ett sådant projekt stärker och enar medlemmarna och ökar vi-känslan.

I övrigt kommer jag att ha fullt upp med tävlingarna i klubben. Förutom de årligen återkommande, blir Lidköping värd för det stora lag-DM, som Skaraborg anordnar för alla sina 17 klubbar varje höst. Så här gäller det först och främst att åka runt och leta efter öppna spårmarker till sisådär 20-30 hundar. Sök- och rapportmarker är lättare. De finns runt knuten. Sedan skall alla funktionärer trimmas och coachas.

Så det finns att göra hela tiden och när det blir någon tid över, har jag ju SM-planeringen plus den egna hunden att träna. Tulo är nu mycket pigg och alert och tränar sök för glatta livet. Det är bara hans mage, som inte vill komma igång ordentligt efter operationen. Har bokat in en återbesökstid för koll hos min favoritveterinär, Håkan Ekesbo, i början av mars. Så här lång tid borde det inte ta, men man vet aldrig, det kan vara något helt annat som spökar. Bäst att kolla.

Om allt går enligt planerna, kommer det ett minitroll in i familen i början av juni. Ixa mår lite dåligt på morgnarna och det brukar ju vara ett grav-tecken. Vi håller tummarna. Pappa till denna valpkull är SE SPCH SE U(U)CH SE LCH Hut's Anthony Quinn, till vardags kallad Anton, som vi kunda läsa om i tidningen Brukshunden efter hans SM-deltagande i förfjol. Så här ser han ut:


Det blir nog en omställning för oss alla därhemma. Denna nya hund skall förhoppningsvis inte lägga sig till med de olater som Tulo lyckats med. Något vi fick erfara härom kvällen, när husse skulle dela med sig av sitt kvällskex, vilket placerades i soffan framför Tulos nos. Hunden luktade lite ointresserat på kexet och tittade sedan på asken med mjukost på bordet. Alltså skall kexen helst serveras med pålägg till en mycket bortskämd rödtott. Men så är han också oerhört älskad, så det är väl lätt hänt att det blir så.

4 kommentarer:

  1. Ja, du kommer nog aldrig lugna ner dig mamma... Vi vet ju vem vi ärvt vår energi och "hoppa-på-grejer-anda" från ;-).

    Anton är en underbar hund så det ska bli spännande att se hur minitotten blir.

    SvaraRadera
  2. Åh, va roligt med en ny hund!! Lycka till!
    // Carina Gälldin

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt med bortskämda hundar!?! Här bor fyra stycken.... Superkul att det blir en ny liten rödtott!! Håller tummarna för att det blir valpisar!!!
    Jättekul att du ville vara med i styrelsen!

    SvaraRadera
  4. Oj vad mycket skoj på gång, det låter som om du får ett spännande år!

    Klart kex ska serveras med ost :)

    SvaraRadera