lördag 2 juli 2011

Kärt besvär




Valpisara växer så det knakar och än så länge har de en fristad hemma hos sin mamma hos hennes matte och husse och övriga lilla flock. Vi som skall ta över om ett antal veckor, får följa dem på håll, men redan nu börjar man allt titta lite på hur de ser ut och följer med intresse vad de hittar på. Det blir inte lätt att välja "rätt valp".

Min valp skall helst vara lagom lugn och samlad, kunna sortera sina intryck och vara snabb och helst göra rätt vid arbetsorder. Hemma skall det vara en myshund, precis som Tulo är, och helst inte skälla när det kommer folk. Kan man beställa ett sådant här paket? Förmodligen inte.

Nu gläder jag mig åt att få träffa dem alla nästa söndag, då de skall mellanlanda i Lidköping för lite rastning på sin väg ner till kenneln. Spännande att se hur de utvecklas, om det blir någon skillnad inom flocken. Många experter har genom tiderna försökt plocka ut den "bästa" valpen ur en valpkull, vilket senare visade sig inte var så särskilt hållbart. Så magkänslan kanske man skall gå på även här. I dag är det fortfarande fem aspiranter till att bli nästa halstablett hemma hos oss. Här kommer alla, med systern, enda tiken, allra först:


2 kommentarer:

  1. Eeva Liisanantti2 juli 2011 kl. 13:45

    Oj vilken svår uppgift du har framför dig! Dom ser ju helt underbara ut hela bunten......
    Gå på magkänslan...den brukar ju räcka långt:-)

    SvaraRadera
  2. Det ska verkligen bli kul att träffa dom små liven! :)

    SvaraRadera